آموزش اینورتر یاسکاوا ( کاملا کاربردی ) – انواع AC داریو، و مزایای آن

آموزش اینورتر یاسکاوا ( کاملا کاربردی ) – انواع AC داریو، و مزایای آن

در این محتوا قصد داریم  آموزش اینورتر یاسکاوا را به طور دقیق و کامل بیان نماییم.

در بسیاری از موارد در هنگام راه‌اندازی ، موتور از شبکه‌ی اصلی جریان بسیار زیادی می‌کشد و این باعث می‌شود ولتاژ شبکه به شدت کاهش یابد و این برای تاسیسات اصلی بسیار مضر می‌باشد و به نوبه ی خود باعث می‌شود سایر سیستم‌های تاسیسات نیز بسیار آسیب ببینند. این فشار باعث می‌شود جریان راه‌اندازی به اندازه 4 تا 6 برابر جریان نامی موتور شما برسد.

آموزش اینورتر یاسکاوا ( کاملا کاربردی )
آموزش اینورتر یاسکاوا ( کاملا کاربردی )

آشنایی با اینورتر (AC Drive)

در بسیاری از موارد این آسیب ها غیر قابل جبران می‌باشند و برای اینکه این آسیب‌ها به کم‌ترین درصد برسند باید از برخی دستگاه‌ها استفاده کرد تا این مشکل رفع شود.

اینورتر (درایو) یکی از این دستگاه‌ها می‌باشد. استفاده از اینورتر باعث می‌شود که بعد از روشن شدن موتور به جای رسیدن جریان به 6 برابر جریان نامی موتور حدودا به 1.5 برابر برسد که این برای سایر تجهیزات هم بسیار فوق‌العاده می‌باشد.

پیشنهاد مشاهده این مطب : اینورتر یاسکاوا A1000

اینورتر (درایو) چیست؟

شاید در نگاه اول به این موضوع بیندیشید که اینورتر چیست و چه کاربردی میتواند داشته باشد. اینورتر یا VARIABLE FREQUENCY DRIVE که اصطلاحا (VFD) نامیده می‌شود در واقع نوعی کنترل‌کننده از راه دور و راه‌انداز موتور می‌باشد.

این وسیله یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین تکنولوژی‌های جهان می‌باشد. در واقع اینورتر یک دستگاه الکترونیکی می‌باشد که می‌تواند فرکانس و ولتاژ خروجی را بصورت کامل کنترل کند.

برای مثال استفاده‌ی این دستگاه بدین صورت می‌باشد که شما در یک کاربرد نیاز ندارید که موتور به صورت دور تند کار کند و شما با استفاده از اینورتر می‌توانید فرکانس و ولتاژ مورد نیاز با بار موتور الکتریکی را ایجاد کنید.

گاهی نیز نیاز می‌باشد در سرعت موتور تغییراتی ایجاد شود که شما با استفاده از اینورتر می‌توانید افزایش یا کاهش سرعت موتور را تنظیم نمایید.

اینورتر یا Variable frequency drive که آن را با مخفف VFD می‌شناسند در بازار با نام‌های متفاوتی از جمله : متغیر وی اف دی، درایو سرعت متغیر ، داریو فرکانس متغیر یا داریو AC فروخته می‌شوند، البته بیشتر داریو یا اینورتر در میان فروشندگان و خریداران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که اینورتر به چه صورت می‌باشد و ساختار ان چگونه است. بهتر است بدانید.

اولین طبقه اینورتر (VFD)، کانورتر می‌باشد. این بخش از اینورتر شامل 6 دیود می‌باشد که این دیودها بسیار شبیه به شیر یک‌طرفه در سیستم لوله‌کشی می‌باشند. نحوه‌ی حرکت این دیود بدین صورت می‌باشد که جریان فقط از یک سمت حرکت می‌کند که پیکان در نماد دیود آن را نمایش داده است.

همچنین بهتر است بدانید که اینورتر در واقع نوعی کنترل‌کننده‌ی هزینه‌های شما می‌باشد و شما با استفاده از این دستگاه می‌توانید مصرف انرژی را نیز کاهش دهید.

انواع اینورتر ، مزایای اینورتر

بهتر است به این موضوع دقت داشته باشید که اینورتر‌ها از نظر ورودی و کاربرد انواع مختلفی دارند که در این بخش برای شما بیان خواهد شد.

انواع اینورتر ، مزایای اینورتر
انواع اینورتر ، مزایای اینورتر

انواع اینورتر‌ها از نظر ورودی شامل تک فاز وسه فاز می‌باشند. ناگفته نماند که از نظر خروجی همه‌ی آن‌ها سه فاز می‌باشند. برخی از اینورتر‌ها دارای توان بالای 4 کیلووات می‌باشند که این اینورتر‌ها از ورودی سه فاز استفاده می‌کنند.

مدل‌های مختلف اینورتر را می‌توان در راه‌اندازی آسانسور، فن، پمپ‌های آب، جرثقیل، نوارهای نقاله و … استفاده نمود.

همچنین در برخی از صنایع نیز از اینورتر‌ها بسیار استفاده می‌شود:

  1. صنعت نساجی
  2. صنعت خودروسازی
  3. سانتریفیوژ‌ها
  4. ماشین‌های برش
  5. CNC ها

مزاياي استفاده از اینورتر

  1. كاهش مصرف انرژی
  2. كاهش هزينه مصرف برق
  3. جريان راه‌اندازی محصول کاهش می‌یابد و در نتيجه باعث می‌شود عمر موتور طولانی‌تر شود.
  4. سرعت موتور به راحتی قابل تغییر می‌باشد.
  5. تغییر جهت چرخش موتور
  6. در برابر اضافه بار به راحتی محافظت می‌شود.
  7. هنگامی که ولتاژ ورودی متغیر می‌باشد موتور به راحتی میتواند کار کند.
  8. كنترل از راه دور ممکن می‌باشد.
  9. از سرعت نامي موتور میتوان سرعت بیشتری ایجاد کرد.
  10. حركت را می‌توان کاملا از قبل برنامه‌ریزی کرد.

پیشنهاده مشاهده این مطلب : اینورتر یاسکاوا GA700

کاربرد های اینورتر

به طور کلی اینورتر‌ها استفاده می‌شوند تا:

  1. یکسان کردن سرعت اینورتر با آنچه فرایند نیاز دارد
  2. کنترل گشتاور اینورتر و هماهنگی آن با نیاز فرایند
  3. صرفه‌جویی و بهینه‌سازی کارایی

در گذشته به دلیل اینکه تکنولوژی و امکانات بسیار ضعیف بود برای کنترل سرعت و دور الکتروموتور‌ها از روش‌هایی استفاده می‌شد که زیاد هم کار آمد نبود مثل تغییر تسمه‌های فولی، راه‌اندازی موتورها با مقاومت راه‌انداز و غیره.

کاربرد های اینورتر
کاربرد های اینورتر

امروزه اینورتر‌ها در کنترل دور الکتروموتور تاثیر بسزایی دارند و کار را برای شما راحت‌تر کرده‌اند.

برخی کاربرد اینورتر های AC شامل موارد زیر می باشد:

  1. کاربرد اینورتر صنعتی AC در صرفه‌‌جویی انرژی : در واقع اینورتر‌ها با ایجاد یک سرعت مناسب برای الکتروموتور باعث می‌شوند هزینه‌های انرژی مصرفی بسیار کاهش بیابد.
  2. قابلیت PID اینورتر : کنترل‌کننده پی آی دی یا  proportional–integral–derivative controller با تعیین نقطه‌ای، بازخورد و واکنش سیستم را در همان نقطه دریافت و حفظ می‌کند. با یک فرستند یا مبدل تغییرات ، نقطه‌ی گفته شده تشخیص داده می‌شود و در انتها پس از پردازش سیگنال به پی ال سی (PLC) فرستاده و بعد از آن به داریو فرستاده می‌شود.

پرفروش‌ترین و کاربردی ترین درایوهای AC یاسکاوا عبارتند از : A1000، U1000، V1000،T1000 ،L1000 ،GA500 و GA700. از تک تک درایو‌های این شرکت می‌توان در مصارف صنعتی از جمله تولیدات پنوماتیکی، هیدرولیکی، مکانیکی، مکاترونیک و سایر پروژه‌های اتوماسیون برق صنعتی استفاده کرد. از آسانسور و جرثقیل گرفته تا انواع پمپ و کمپرسور، ماشین آلات پانچ، میکسر‌ها، اکسترودر، فن و … همگی از کاربرد‌های اینورتر (درایو AC) بهره می‌گیرند. نحوه تنظیمات و کار با انواع سری‌های اینورتر ساخت شرکت یاسکاوا در مجموعه ایران یاسکاوا آموزش داده می شوند و لازم به ذکر است که درایو های نام برده شده از نظر گروه‌های پارامتری باهم یکسان هستند.

مجموعه ایران یاسکاوا، به عنوان مرکز رسمی فروش و پشتیبانی محصولات شرکت یاسکاوا بخصوص انواع سری های اینورتر فعالیت می نماید. این اینورتر‌ها با قابلیت و عملکرد‌های مختلف برای انواع مختلف کاربردها همانند بالابر و جرثقیل ( تاور کرین ) مناسب می‌باشند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اینورترهای یاسکاوا از تماس با این مجموعه دریغ نکنید.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.