بررسی دقیق کاربردهای اینورتر یاسکاوا – YASKAWA 2021

بررسی دقیق کاربردهای اینورتر یاسکاوا – YASKAWA 2021

افرادی که در شغل های صنعتی مشغول به کار هستند می دانند که از طریق اینورتر میتوان سرعت موتور AC سه فاز را کنترل کرد. این کنترل با وجود آنکه از انرژی کمتری استفاده می کند امّا قدرت و گشتاور موتور را کاهش نمی دهد. اینورتر ها در ظرفیت های مختلفی تولید میشوند. اینورتر صنعتی عمل عکس مبدل برق AC به DC را انجام و جریان برق متناوب را برای الکتروموتور تولید میکند.

 

کاربردهای اینورتر یاسکاوا
بررسی دقیق کاربردهای اینورتر یاسکاوا

 

اینورتر صنعتی دستگاهی تمام دیجیتالی است و درون آن قطعات متحرک به کار نرفته است. به همین دلیل هزینه خریداری و نگهداری آن از مبدل های مکانیکی گران قیمت پایین تر است. کاربرد اینورتر رنج گسترده ای از ماشین ها را شامل میشود ، کاربردهای صنعتی آن شامل: اینورتر آسانسوری، اینورتر جرثقیل، اینورتر پمپ، پنل های خورشیدی و… میشود.

دسته بندی آنها میتواند از نوع کاربرد اینورتر یا ورودی دستگاه باشد. اینورتر صنعتی ممکن است ورودی تک فاز یا سه فاز داشته باشد. خروجی تمامی مدل ها سه فاز است. اینورترهای که به توان بیشتر از 4 کیلووات  نیاز داشته باشند، در دسته ی ورودی ها سه فاز قرار می گیرند.

انواع اینورتر از نظر کاربرد:

  1. اینورتر پمپ
  2. اینورتر فن
  3. اینورتر آسانسوری
  4. اینورتر جرثقیل
  5. نوارهای نقاله
  6. دستگاه های اکسترودر
  7. و …

 

کاربرد های اینورتر در صنعت چیست؟

اینورتر صنعتی به منظور های متفاوتی استفاده میشود. کاربرد اینورتر برای راه اندازی و کنترل سرعت مزیت های مهمی دارد که در بخش بعد به آنها اشاره خواهیم کرد. در این بخش کاربرد تخصصی اینورتر در صنعت به صورت فهرست وار برای شما آماده شده است:

کاربرد اینورتر در ایجاد گشتاور متغیر

بارهای وارد بر الکتروموتور AC شامل گشتاور ثابت و گشتاور متغیر میشود. گشتاور متغیر را در پمپ و فن ها استفاده می کنند. به طور کل سیستم های گرمایش یا تهویه مطبوع به فناوری HVAC گشتاور متغیر نیاز دارند. در حالی گشتاور ثابت در نوار نقاله، سنگ شکن، پرس پانچ و… استفاده می شود. کاربرد اینورتر کنترل سرعت و تغییر ولتاژ مورد نیاز دستگاه است.

 

کاربرد های اینورتر در صنعت چیست؟
کاربرد های اینورتر در صنعت چیست؟

 

کاهش مصرف انرژی با اینورتر صنعتی

در زمانی که میزان بار کمتر از سرعت ماکزیمم است، اینورتر صنعتی با دریافت انرژی کمتری سرعت موتور را کنترل میکند. کاربرد اینورتر به منظور راه اندازی و کنترل سرعت هزینه های نگهداری و تعمیرات را کاهش میدهد. اینورتر صنعتی ابتدا میزان نیروی که لازم است به موتور اعمال شود را محاسبه کرده و سپس با تغییر فرکانس و پارامترهای دیگر میزان توان و بار وارده را تحت کنترل در می آورد. کاهش فشار بر موتور باعث افزایش طول عمر دستگاه خواهد شد.

قابلیت PID در اینورتر صنعتی

در اینورتر پمپ و فن با وجود قابلیت PID دستگاه بازخوردی را به اینورتر ارسال می کند تا فرایند و تنظیمات دستگاه در هر لحظه به روز و حالت تعادل آن حفظ شود. سنسور موتور پارامترهای همچون سطح فشار، سرعت جریان هوا و مایع را به صورت یک بازخورد به اینورتر ارسال میکند.

به طور کل کاربرد اینورتر در:

  1. پمپ و فن که به گشتاور متغیر نیاز دارند
  2. در آسانسور، نوار نقاله و جرثقیل برای دریافت گشتاور ثابت
  3. و اکسترودرها که بازخورد را به اینورتر می فرستند
  4. مزایا و ویژگی های استفاده از اینورتر در صنعت
  5. با توجه به نیاز ها و توان موتور سرعت آن را تعیین می کند
  6. گشتاور اینورتر با توجه به نیاز سیستم مشخص می شود.
  7. در انرژی به مقدار قابل توجه ای صرفه جویی میشود.
  8. کارایی و عملکرد موتور با توجه به کاربرد اینورتر، افزایش می یابد.
  9. افزایش طول عمر دستگاه به وسیله کاهش جریان برق در هنگام راه اندازی
  10. کاهش هزینه های تعمیرات
  11. کاهش هزینه های برق
  12. دارای محافظ در مقابل اضافه بار
  13. کنترل دستگاه از راه دور
  14. امکان برنامه ریزی دستگاه

استفاده از اینورتر در صنعت های مختلف

اینورتر صنعتی کاربردهای مختلفی دارد که در بخش های قبل به آنها اشاره کردیم و مزیت های استفاده از آن را نیز بر شمردیم. شاید مهمترین مزیت آن کاهش هزینه ها و افزایش طول عمر دستگاه باشد. امّا کاربرد اینورتر در چه مکان های و برای چه وسایلی است؟

اینورتر جرثقیل به منظور راه اندازی و کنترل سرعت آن، اینورتر پمپ برای مصارف خانگی و اینورتر آسانسوری به منظور کنترل سرعت و حرکت روان آسانسور ساخته و تولید شده اند.

 

استفاده از اینورتر در صنعت های مختلف
استفاده از اینورتر در صنعت های مختلف

کاربرد اینورتر میتواند به عنوان منبع تغذیه ای برای پنل های خورشیدی باشد. پنل های خورشیدی پس از دریافت انرژی باید آن را در فضایی ذخیره کرده و سپس به جریانی متناوب تبدیل شود. یک اینورتر می تواند به طور مستقیم جریان را از پنل ها دریافت و در خازن های خود ذخیره کرده و آن را به برق متناوب تبدیل کند.

همانطور که گفتیم، درون اینورتر صنعتی خازن های برای ذخیره انرژی وجود دارد، در نتیجه هنگام قطعی برق، کاربرد اینورتر میتواند به صورت یک باتری یا منبع تغذیه اضطراری باشد. سپس، با بازگشت برق، یکسو کننده ها باتری و خازن ها را دوباره شارژ می کنند.

اینورتر صنعتی برای ایجاد گرما فرکانس برق را بالا می برد. از این روش در گرمکن القایی استفاده می کنند. اینورتر برق اصلی را به DC و سپس آن را به AC با فرکانسی بالاتر تبدیل می کند.

امروزه از اینورترها در دستگاه های جوشکاری نیز استفاده می کنند. در دستگاه های جوشکاری پیش از این ترانسفورماتور به کار می رفت. ترانسفورماتورها در فرکانس های 50 هرتز به بالا کاربری مناسبی نداشت. همچنین آنها بزرگ، سنگین بودند و گرمای زیادی را تولید می کردند. در حالی که دستگاه های که در آنها اینورتر صنعتی به کار رفته است، وزن بسیار کمی دارند و باعث میشود تا بتوان آنها را به راحتی حمل کرد. همچنین انواع فرکانس ها را برای موتور دستگاه تولید کرده و گرمای کمتری تولید می کنند. همچنین، کاربرد اینورتر در دستگاه های جوشکاری باعث شده تا دستگاه با جریان کمتری راه اندازی شود.

در حالی که ترانسفورمرها به جریان های بالای نیاز داشتند. با استفاده از اینورتر صنعتی مصرف برق و انرژی سالیانه شما به طرز چشمگیری کاهش می یابد، در یک حالت تخمینی حداقل 15% کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه برق و تعمیرات را خواهید داشت.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *