در ابتدا میخواهیم بخشهای اصلی اینورتر یاسکاوا را توضیح دهیم. در تصویر زیر شما قسمت مدار قدرت یک درایو AC را مشاهده میکنید. لازم به ذکر است که یک درایو AC از دو قسمت اصلی مدار قدرت و مدار فرمان تشکیل شده است.
- اولین قسمت که در سمت چپ تصویر مشاهده می کنید شامل پل دیود میباشد که اگر اینورتر یاسکاوای شما تک فاز باشد شامل چهار دیود است اگر سه فاز باشد شامل ۶ دیود خواهد بود.
- در قسمت میانی شما میتوانید یک اینداکتور و یک کندانسورمشاهده کنید که برای تسویه و فیلتر ولتاژ و جریان کاربرد دارد این قسمت Dc bus نامیده میشود.
- قسمت سمت راست تصویر شامل IGBT سه فاز میباشد که شامل ۶ عدد IGBT توان بالا است.
مشاهده این مطلب : تعمیرات سرو یاسکاوا
شروع تعمیر اینورتر یاسکاوا
در ابتدا اینورتر را روشن نکنید و از این که در قسمت قدرت اینورتر اتصال کوتاه وجود ندارد مطمئن شوید. میخواهیم سه نوع از ارورهایی که در درایوها رایج است را بیان کنیم :
1- اولین ارور از اعمال ولتاژ ناصحیح به درایو به وجود میآید که باعث از بین رفتن پل دیود و وریستورهای درایو میشود.
2- دومین مشکل از ضعیف ترین تجهیز الکترونیکی درایو با نام کندانسور میتواند باشد طول عمر این قطعه از همه قطعات درایو کمتر است و معمولاً نیاز میشود که با تعمیر درایو این تجهیز هم تعویض گردد.
3- سومین ارور مربوط به آسیب رسیدن به IGBT اینورتر یاسکاوا است که از عواملی چون : داغ شدن زیاد، اتصال کوتاه در حین کار و … به وجود میآید.
شروع بررسی اینورتر یاسکاوای معیوب
در ابتدا با استفاده از یک مولتی متر که دارای تست دیود است سه فاز ورودی را با قسمت دی سی باس درایو چک میکنیم (هر دو ترمینال مثبت و منفی) مقادیری که نمایش داده میشود برای هر سه فاز باید یکسان باشد (بین 0.3 تا 0.5 ولت) اگر ولتاژ صفر ولت را مشاهده کنید یکی از دیودها اتصال کوتاه و معیوب شده است اگر مقادیر درست بودن جای پراپهای مولتی متر را عوض میکنیم باز هم اگر مقادیر صفر نبودند پل دیود مشکلی ندارد.
معمولاً کمتر پیش میآید که پل دیود دچار مشکل شود و اکثراً اشکال از خود IGBT است. پس سراغ IGBT ها میرویم این بار دی سی باس را با ترمینالهای سه فاز خروجی به وسیله مولتی متر و تست دیود چک میکنیم با همان متدی که برای تست پل دیود گفته شد.
اگر IGBT هم مشکلی نداشت سراغ سایر قسمتهای مدار قدرت میرویم همانطور که گفته شد ما اینورترها را به دو قسمت مدار قدرت و مدار کنترل تقسیم میکنیم در ابتدا مدار قدرت را تست میکنیم و اگر مشکل پیدا نشد به سراغ مدار کنترل میرویم. جهت یادآوری ذکر میکنیم که با توجه به ارور اینورتر تا حدود زیادی شما میتوانید تشخیص دهید که ایراد از مدار قدرت یا مدار کنترل است.
هزینه تعمیر اینورتر یاسکاوا چقدر است؟
یکی از سؤالات متداول مشتریان در حین تماس با تعمیرگاههای تخصصی درایو و ارائهدهندگان محصولات و خدمات مرتبط با حوزه اتوماسیون صنعتی میزان هزینه تعمیر اینورتر است. اما باید خاطر نشان کرد که تعیین دقیق هزینه تعمیر درایو به صورت تلفنی امکانپذیر نیست. در واقع بسته به مارک و سال تولید دستگاه، توان اینورتر، نوع و کد خطای اینورتر، استهلاک IGBT، حسگر دما، فنها، هیت سینگها، کنترل بردها و از همه مهمتر دسترسی به لوازم جانبی و قطعات یدکی آن، محدوده قیمت تعمیرات اینورتر مشخص میگردد.
در پایان لازم به ذکر است که مجموعه ایران یاسکاوا با استفاده از متخصصین با تجربه خود سالیان زیادی است که به ارائه خدمات پس از فروش و تعمیرات تجهیزات یاسکاوا مشغول است. لذا خواهشمندیم با بروز هرگونه ایراد در تجهیزات یاسکاوا خود از تماس با مجموعه ایران یاسکاوا دریغ نفرمایید.
پیشاپیش از حسن توجه شما سپاسگزاریم.