تنظیمات انواع اینورترهای یاسکاوا شامل نصب و راهاندازی، تنظیمات، عیبیابی و موضوعات اساسی در رابطه با نحوه به کارگیری انواع اینورتر یا درایو یاسکاوا است. ایران یاسکاوا نماینده فروش محصولات این شرکت در تهران قرار دارد. اینورتر یاسکاوا به سبب کیفیت و طول عمر یا کارایی بسیار بالایی که در صنعت کشور دارد نقش مهمی در اتوماسیون صنعتی ایفا میکند. تنظیمات انواع اینورترهای صنعتی پرکاربرد برند معروف یاسکاوا الکتریک ژاپن، نصب، تنظیمات و راهاندازی اینورتر، عیبیابی و تعمیر و نگهداری، شبکههای صنعتی و ارتباط با اینورتر، تجهیزات جانبی و نرمافزار مبحث مقاله زیر است. با هم نگاهی اجمالی به نحوه نصب و راهاندازی و سپس تنظیمات آن انداخته و سوالات رایج در مورد اینورترهای یاسکاوا را پاسخ می دهیم.
آشنایی با انواع اینورترهای یاسکاوا
بد نیست قبل از آغاز بحث تنظیمات انواع اینورترهای یاسکاوا بدانیم که اینورتر چیست و چه کاربردی در صنعت دارد. در خطوط تولید کارخانجات و صنایع گوناگون، انواع موتور القایی اینورتر یا درایو Yaskawa بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. غالباً به منظور کنترل سرعت انواع موتورهای القایی از اینورتر Yaskawa VFD استفاده میکنند. شرکت یاسکاوا از معروفترین تولیدکنندهها و برندهای شناخته شده در زمینه اینورتر (درایو موتور) است. محبوبیت اینورتر یاسکاوا بیشتر به علت کاربرد صنعتی آن و نیز قابلیت کنترل موتورهای القایی و موتورهای PM (موتور سنکرون) است.
تنظیم فرکانس و راه اندازی اینورتر یاسکاوا
جهت انجام تنظیمات انواع اینورترهای یاسکاوا و راهاندازی اولیه درایو قبل از هر چیز بایستی فرکانس مرجع درایو را معین کرد.
ترمینالهای درایو یاسکاوا
درایو یاسکاوا سری V1000 از 9 ترمینال به شرح زیر تشکیل یافته است.
- 6 ورودی دیجیتالی از S1 تا S6
- ورودی قطار پالس با ترمینال RP
- ورودیهای آنالوگ با ترمینالهای A1 و A2
- رله خروجی خشک با ترمینالMA، MB و MC
- ۲ عدد خروجیترانزیستوری رله با ترمینال P1، P2 و PC
- خروجی آنالوگ با ترمینال AM و AC
- خروجی قطار پالس با ترمینال MP
- ترمینال +R، -R و -S، +S جهت ارتباط سریال درایو
- ترمینالهای H1 ، H2 و HC هم مربوط به فالت خارجی اینورتر هستند.
اگر اتصال میان دو ترمینال H1 و H2 قطع شود، اینورتر یاسکاوا یک Fault داده و از ادامه کار جلوگیری میشود. میتوان درایو را به کلیدی قارچی وصل کرد تا در مواقع ضروری این اتصال را به شکل دستی قطع و از ادامه روند کاری اینورتر جلوگیری نمود.
فرق Sink و Source در ورودی درایو یاسکاوا
جهت فعالسازی ورودیهای دیجیتال اینورتر یاسکاوا 2 نوع وضعیت موجود است. به منظور انتخاب هر یک از آنها باید به دلخواه خود دیپ سوییچ S3 را در یکی از وضعیتها قرار داد.
۱- وضعیت Sink (سینک):
در این حالت، چنانچه ترمینال SC را به هر کدام از ورودیهای S1 تا S6 وصل کنید ورودی فعال خواهد شد.
۲- وضعیت Source (سورس):
در این وضعیت به منبعی خارجی با ولتاژ حدوداً ۲۴ ولت نیاز است.
در این حالت ترمینال مثبت منبع را بعد از عبور دادن از یک کلید به ورودیهای S1 تا S6 و ترمینال منفی منبع را به ترمینال SC وصل کنید. توجه داشته باشید که در این وضعیت به منظور فعالسازی ورودیهای S1 الی S6، تنها کافی است کلید هر ورودی را ببندید.
فرآیند اتوتیون اینورتر یاسکاوا (Auto Tune)
اگر بخواهید درایو پروسههای کنترلی، همواره دقت بالاتری داشته باشد نیاز است که پارامترهای داخلی موتور را بفهمد. از طریق 2 روش میتوان پارامترهای داخلی موتور نظیر اندوکتانسهای نشتی، مقاومت انواع سیم پیچ و غیره را به درایو فهماند.
- دستی و با دانستن مقادیر دقیق پارامترهای موتور
- اتو تیون (Auto Tune)
فرآیند Auto Tune در اینورترهای yaskawa به 2 صورت انجام پذیر است:
- با چرخش شفت موتور (Rotational)
- بدون چرخش موتور (Stationary)
روش رمزگذاری درایو یاسکاوا (yaskawa)
شما میتوانید یک password روی اینورتر یاسکاوا سری V1000 قرار دهید تا اپراتورهایی که با درایو ارتباط دارند به سادگی پارامترهای تنظیمی درایو را دچار تغییر نکنند.
مدل های سطح دسترسی تعریف شده در اینورتر یاسکاوا
مدل ۱) اگر پارامتر A1-01 را برابر مقدار 2 قرار دهید دسترسی آزاد برای تمامی پارامترها برای اپراتور تعریف میشود.
مدل ۲) اگر این پارامتر را برابر مقدار 0 قرار دهید، چالش برانگیزترین حالت بوده و اجازه تغییر هیچ گونه پارامتری را به اپراتور نخواهد داد.
مدل ۳) اگر این پارامتر را مساوی با عدد 1 قرار دهید، تعداد بسیار کمی از پارامترهای دلخواه توسط اپراتور قابل تغییر هستند. برای وارد کردن رمز عبور، پارامترهای A1-04 و A1-05 در اینورترهای یاسکاوا مورد استفاده قرار میگیرند. عدد رمز ((password پارامتر A1-05 در آن ذخیره شده و بعد از آن این پارامتر پنهان خواهد شد. جهت دسترسی یافتن به پارامتر A1-05 ، بایستی پسورد را در پارامتر A1-04 وارد کنید تا پارامتر A1-05 را برای شما نمایش دهد.
کاربرد انواع اینورترهای یاسکاوا
اینورتر یاسکاوا در چند سری ساخته شده است که تعدادی از آنها کاربرد آسانسوری، برخی کاربرد صنعتی و بعضی کاربردهایی عمومی دارند.
اینورتر سری L1000A یاسکاوا (درایو آسانسوری)
در ایران به سبب کیفیت بسیار بالای برند معروف یاسکاوا، در بالابر یا آسانسور از از اینورتر یاسکاوا سری L1000A بسیار زیاد استفاده میشود. اینورتر سری L1000A یاسکاوا یک نمایشگر گرافیکی دارد.
مشاهده این مطلب: اینورتر آسانسوری چیست؟
علل کاربرد وسیع اینورتر سری L1000A یاسکاوا در آسانسور
- موتور حرکتی نرم دارد.
- گشتاور راهاندازی آن بسیار مناسب است.
- استفاده از باتریهای پشتیبان (باطریهای پشتیبان در حین قطعی جریان برق وارد مدار درایو یاسکاوا میشود. )
- رنج توان بین 5.5 کیلو وات تا 32 کیلو وات در بازار جهانی وجود دارد.
اینورتر YASKAWA سری V1000
درایو یاسکاوا سری V1000 به اصطلاح به صورت General Purpose یا همان کاربرد عمومی طراحی شده است. این اینورتر هم به صورت تکفاز و هم سه فاز از رنج توان 0.2 کیلووات تا 18.5 کیلووات تولید شده است. برای کاربریهای فن و پمپ، نوار نقاله، میکسر و جرثقیلهای کوچک قابلیت استفاده دارد. از ویژگیهای اصلی این درایو میتوان به برنامهنویسی به روش توابع (BLOCK DIAGRAM) در محیط برنامهنویسی DriveWorksEZ اشاره کرد.
اینورتر YASKAWA سری A1000
درایو YASKAWA سری A1000 به شکل کاملاً حرفهای از انواع اینورترهای یاسکاوا طراحی و تولید شده است و نیز جهت کنترل انواع موتورهای القایی، همچنین انواع موتور مغناطیس دائمی مورد استفاده واقع میشود. در کنترل موتور سنکرون یا موتور مغناطیس دائم، معمولاً از مدهای کنترلی Open Vector (حلقه باز) و Close LOOP (حلقه بسته) استفاده میکنند.
جمع بندی
در این مقاله نکات مهم در خصوص تنظیمات انواع اینورترهای یاسکاوا را بیان کردیم. مجموعه ایران یاسکاوا واردکننده و تامین کننده محصولات یاسکاوا از جمله انواع اینورتر، سرو موتور و سرو درایو YASKAWA در داخل کشور است. به منظور دریافت لیست قیمت و کاتالوگ و آموزش تنظیمات انواع اینورترهای یاسکاوا با کارشناسان مرکز در ارتباط باشید.