اینترنت صنعتی اشیا (IIOT) چیست؟

اینترنت صنعتی اشیا (IIOT) چیست؟

اینترنت اشیا صنعتی (IIoT) استفاده از حسگرها و محرک های هوشمند برای بهبود فرآیندهای تولیدی و صنعتی است. همچنین به عنوان اینترنت صنعتی یا صنعت 4.0 شناخته می شود. IIoT از ماشین های هوشمند و تجزیه و تحلیل سریع استفاده می کند تا از داده های ماشین هایی استفاده کند که سال ها در صنعت به کار گرفته شده‌اند. فلسفه IIoT این است که ماشین‌های هوشمند نه تنها در جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها در زمان واقعی بهتر از انسان‌ها هستند، بلکه در انتقال اطلاعات مهمی که می‌توان از آنها برای هدایت سریع‌تر و دقیق‌تر تصمیم‌گیری‌های تجاری استفاده کرد.

حسگرها و محرک‌های متصل این امکان را می‌دهند که زودتر ناکارآمدی‌ها و مشکلات برطرف شوند و در زمان و هزینه صرفه‌جویی کنند. در تولید، به طور خاص، IIoT دارای پتانسیل زیادی برای کنترل کیفیت، شیوه های پایدار قابلیت ردیابی زنجیره تامین است. در یک محیط صنعتی، IIoT برای فرآیندهایی مانند تعمیر و نگهداری، خدمات میدانی پیشرفته، مدیریت انرژی و ردیابی دارایی‌ها کاربردی است.

IIoT چگونه کار می کند؟IIoT شبکه ای از دستگاه های هوشمند متصل به سیستم هایی است که داده ها را نظارت، جمع آوری، تبادل و تجزیه و تحلیل می‌کند. هر اکوسیستم صنعتی اینترنت اشیا شامل موارد زیر است: دستگاه های متصلی که می توانند اطلاعات مربوط به خود را حس کنند، ارتباط برقرار کنند و ذخیره کنند. این اطلاعات را می توان برای نگهداری و پیش بینی خطا و همچنین برای بهینه سازی فرآیندهای تجاری استفاده کرد.

IIoT چگونه کار می کند؟ IIoT شبکه ای از دستگاه های هوشمند متصل به سیستم هایی است که داده ها را نظارت، جمع آوری، تبادل و تجزیه و تحلیل می کند. هر سیستم صنعتی اینترنت اشیا شامل موارد زیر است: دستگاه های متصلی که می توانند اطلاعات مربوط به خود را حس کنند، ارتباط برقرار کنند و ذخیره کنند. این اطلاعات را می توان برای بهینه سازی فرآیندهای صنعتی استفاده کرد.

کدام صنایع از IIoT استفاده می کنند؟

صنایع بی شماری وجود دارند که از IIoT استفاده می کنند. یک مثال صنعت خودرو است که از دستگاه های IIoT در فرآیند تولید استفاده می کند. صنعت خودرو به طور گسترده از ربات‌های صنعتی استفاده می‌کند و IIoT می‌تواند به حفظ عملکرد بهینه این سیستم‌ها و شناسایی مشکلات بالقوه قبل از ایجاد اختلال در تولید کمک کند. صنعت کشاورزی نیز از دستگاه های IIoT استفاده گسترده ای می کند. حسگرهای صنعتی داده‌های مربوط به مواد مغذی خاک، رطوبت و موارد دیگر را جمع‌آوری می‌کنند و کشاورزان را قادر می‌سازند محصول بهینه تولید کنند. صنعت نفت و گاز نیز از دستگاه های صنعتی اینترنت اشیا استفاده می کند. برخی از شرکت های نفتی ناوگانی از هواپیماهای خودکار دارند که می توانند از تصویربرداری بصری و حرارتی برای تشخیص مشکلات احتمالی در خطوط لوله استفاده کنند. این اطلاعات با داده های دیگر انواع حسگرها ترکیب می شود تا عملیات ایمن را تضمین کند

مزایای IIoT چیست؟

یکی از مهمترین مزایای دستگاه های IIoT که در صنعت تولید مورد استفاده قرار می گیرند، امکان تعمیر و نگهداری و پیش بینی خطا است. سازمان‌ها می‌توانند از داده‌های تولید شده از سیستم‌های IIoT برای پیش‌بینی زمان نیاز به سرویس‌دهی ماشین استفاده کنند. به این ترتیب، تعمیر و نگهداری لازم می تواند قبل از وقوع خرابی انجام شود. این می تواند به ویژه در خط تولید مفید باشد، جایی که خرابی یک ماشین ممکن است منجر به توقف کار و هزینه های هنگفت شود. با پرداختن فعالانه به مسائل تعمیر و نگهداری، یک سازمان می تواند به کارایی عملیاتی بهتری دست یابد. فن‌آوری‌های IIoT به تکنسین‌های خدمات میدانی کمک می‌کنند تا مشکلات بالقوه در تجهیزات مشتری را قبل از تبدیل شدن به مشکلات اصلی شناسایی کنند. این فناوری‌ها همچنین ممکن است به تکنسین‌های خدمات میدانی اطلاعاتی در مورد قطعاتی که برای تعمیر نیاز دارند ارائه دهند. به این ترتیب، تکنسین هنگام برقراری تماس سرویس، قطعات لازم را به همراه دارد. ردیابی محصول یکی دیگر از مزایای IIoT است. تامین کنندگان، تولیدکنندگان و مشتریان می توانند از سیستم های مدیریت دارایی برای ردیابی مکان، وضعیت و وضعیت محصولات در سراسر زنجیره تامین استفاده کنند. این سیستم هشدارهای فوری را برای افراد ارسال می کند در صورتی که کالا آسیب ببیند یا در معرض آسیب قرار گیرد، به آنها این فرصت را می دهد که اقدامات فوری یا پیشگیرانه برای اصلاح وضعیت انجام دهند.  هنگامی که محصولات به اینترنت اشیا متصل می شوند، تولید کننده می تواند داده هایی را در مورد نحوه استفاده مشتریان از محصولات خود جمع آوری و تجزیه و تحلیل کند. تولیدکنندگان و طراحان محصول را قادر می‌سازد تا نقشه‌های راه محصول مشتری محور بیشتری بسازند.  همچنین مدیریت تسهیلات را بهبود می بخشد. تجهیزات تولیدی مستعد ساییدگی و پارگی هستند که می تواند در شرایط خاصی در یک کارخانه تشدید شود. حسگرها می توانند ارتعاشات، دما و سایر عواملی را که ممکن است منجر به شرایط عملیاتی نامناسب شوند، نظارت کنند.

آیا IIoT امن است؟

در اوایل، سازندگان دستگاه‌های اینترنت اشیا را بدون توجه کمی به امنیت ایجاد کردند، و در نتیجه این تصور ایجاد شد که دستگاه‌های اینترنت اشیا ذاتا ناامن هستند. با توجه به شباهت های بین دستگاه های IoT و IIoT، ارزش این را دارد که آیا استفاده از دستگاه های IIoT ایمن است یا خیرکاملاً ممکن است که دستگاه یک سازنده ایمن باشد در حالی که دیگری ایمن نباشد. با این حال، امنیت در میان سازندگان دستگاه ها از هر زمان دیگری اولویت بیشتری دارد.  در سال 2014، چندین شرکت فناوری از جمله AT&T، سیسکو، جنرال الکتریک، آی‌بی‌ام و اینتل گرد هم آمدند تا کنسرسیوم اینترنت صنعتی (IIC) را تشکیل دهند. اگرچه هدف اصلی این گروه تسریع پذیرش IIoT و فناوری‌های مرتبط است، اما امنیت را در اولویت قرار می دهد، حتی تا آنجا که یک کارگروه امنیتی تشکیل می دهد.  سایر گروه های کاری IIC شامل فناوری، ارتباط، بازاریابی، صنعت و تحول دیجیتال است.

خطرات و چالش های IIoT چیست؟

بزرگترین خطرات مرتبط با استفاده از IIoT مربوط به امنیت است. استفاده از رمزهای عبور پیش‌فرض، حتی پس از تولید، برای دستگاه‌های IIoT نسبتاً رایج است. به طور مشابه، بسیاری از دستگاه های IIoT داده ها را به صورت متن واضح منتقل می کنند. این شرایط رهگیری داده‌های دریافتی از یک دستگاه IIoT را برای مهاجم نسبتاً آسان می‌کند. به طور مشابه، یک مهاجم می تواند یک دستگاه ناامن IIoT را تصاحب کند و از آن به عنوان پلت فرمی برای حمله به دیگر منابع شبکه استفاده کند. امنیت یک چالش بزرگ برای کسانی است که مسئول دستگاه های IIoT یک سازمان هستند، همانطور که یک سازمان بیشتر و بیشتر از دستگاه های IIoT استفاده می کند، اتخاذ یک استراتژی مدیریت دستگاه موثر اهمیت بیشتری پیدا می کند. سازمان‌ها باید ابزار کارآمدی برای بررسی دستگاه‌ها داشته باشند تا ببینند آیا آخرین سیستم‌افزار را نصب کرده‌اند یا خیر و در صورت لزوم، سیستم‌افزار جدید را مستقر کنند.

 تفاوت بین IoT و IIoT چیست؟

اگرچه IoT و IIoT دارای فناوری‌های مشترک بسیاری هستند، از جمله پلتفرم‌های ابری، حسگرها، اتصال، ارتباطات ماشین به ماشین و تجزیه و تحلیل داده‌ها، اما برای اهداف متفاوتی استفاده می‌شوند.  برنامه های کاربردی اینترنت اشیا، دستگاه ها را در چندین بخش از جمله کشاورزی، مراقبت های بهداشتی، شرکت، مصرف کننده و خدمات شهری و همچنین دولت و شهرها به هم متصل می کنند. دستگاه‌های اینترنت اشیا شامل لوازم هوشمند و سایر برنامه‌هایی هستند که معمولاً در صورت بروز مشکل، موقعیت‌های اضطراری ایجاد نمی‌کنند. از سوی دیگر، برنامه‌های IIoT، ماشین‌ها و دستگاه‌ها را در صنایعی مانند نفت و گاز، تاسیسات و تولید به هم متصل می‌کنند. خرابی سیستم و خرابی در استقرار IIoT می تواند منجر به موقعیت های پرخطر شود. یا حتی تهدید کننده زندگی برنامه های IIoT بیشتر به بهبود کارایی و بهبود سلامت یا ایمنی توجه دارند، که این در مقابل ماهیت کاربر محور برنامه های  IoTاست

 برنامه ها و نمونه های IIoT چیست؟

در استقرار جهانی رباتیک هوشمند IIoT در دنیای واقعی، ABB، یک شرکت برق و رباتیک، از حسگرهای متصل برای نظارت بر نیازهای تعمیر و نگهداری ربات‌های خود استفاده می‌کند تا قبل از خراب شدن قطعات، تعمیرات را سریع انجام دهد. به همین ترتیب، سازنده هواپیماهای تجاری ایرباس، آنچه را که کارخانه آینده می نامند، راه اندازی کرده است،که این یک ابتکار تولید دیجیتال برای ساده کردن عملیات و افزایش تولید است.  ایرباس حسگرهایی را در ماشین‌ها و ابزارهای موجود در فروشگاه ادغام کرده و کارکنان را با فناوری پوشیدنی – به عنوان مثال، عینک‌های هوشمند صنعتی – با هدف کاهش خطاها و افزایش ایمنی محل کار تجهیز کرده است. برنامه های IIoT همچنین بیشتر به بهبود کارایی و بهبود سلامت یا ایمنی توجه دارند.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.