چگونه هوش مصنوعی می‌تواند باعث پیشرفت اتوماسیون صنعتی شود؟ (2023)

چگونه هوش مصنوعی می‌تواند باعث پیشرفت اتوماسیون صنعتی شود؟ (2023)

برای گروه بزرگی از صنایع مانند گیمینگ، بانکداری، خرده فروشی، تجاری و دولتی و غیره، هوش مصنوعی به طور گسترده استفاده می شود. با همین روند به آرامی به بخش تولید نیز نزدیک می شود و فرآیند اتوماسیون صنعتی را نیز تسهیل می کند. ماشین‌های مبتنی بر هوش مصنوعی با داشتن یکسری مزایا از جمله ارائه فرصت‌های جدید، افزایش کارایی تولید و نزدیک‌تر کردن تعامل ماشین‌ها به تعامل انسان‌ها، مسیر آسان‌تری را به سوی آینده ایجاد می‌کنند. انقلاب صنعتی چهارم یک کار مبتنی بر دانش است که توسط اتوماسیون انجام می شود. با ایجاد راه‌های جدید برای خودکارسازی وظایف، می‌توانیم شیوه زندگی، تعامل و همکاری افراد و ماشین‌ها را بازسازی کنیم تا یک اقتصاد دیجیتال قوی‌تر ایجاد کنیم. مجموعه ایران یاسکاوا در این مقاله به طور مفصل به موضوع پیشرفت اتوماسیون صنعتی با هوش مصنوعی می‌پردازد.

هوش مصنوعی غلبه بر بسیاری از چالش‌های داخلی در صنعت را تسهیل می‌کند: از کمبود تخصص گرفته تا پیچیدگی در تصمیم‌گیری، مسائل مربوط به یکپارچه‌سازی و اطلاعات حجیم. استفاده از هوش مصنوعی در کارخانه‌های تولیدی، کسب‌وکارها را قادر می‌سازد تا روند خود را کاملاً متحول کنند.

 

اتوماسیون جهت دار

استفاده از هوش مصنوعی و ربات ها به ویژه در تولید صنعتی مشاهده می شود و آنها انقلابی در تولید انبوه ایجاد می کنند. ربات ها قادر به انجام فعالیت های مکرر، طراحی مدل تولید، افزایش کارایی، ساخت راه حل های اتوماسیون، از بین بردن خطای انسانی و ارائه تضمین کیفیت هستند.

تولید در تمامی ساعات

در حالی که انسان ها برای اطمینان از تولید مداوم مجبور به کار در 3 شیفت هستند، در حالی که ربات ها قادر به کار 24 ساعته در خط تولید هستند که این امر می تواند شاهد گسترش کسب و کارها از نظر قابلیت های تولید و پاسخگویی به تقاضای بالای مشتریان در سراسر جهان بشود.

محیط عملیاتی امن تر

با وجود خطاهای متعدد در کارخانه، گرایش به سمت هوش مصنوعی به این معنی است که نیروی انسانی کمتری برای انجام کارهای خطرناک و طاقت فرسا نیاز خواهد بود. از آنجایی که ربات‌ها جایگزین انسان‌ها می‌شوند و فعالیت‌های عادی و پرخطر را انجام می‌دهند، تعداد حوادث محل کار در سراسر جهان کاهش می‌یابد.

هزینه های عملیاتی

اگرچه آوردن هوش مصنوعی به صنعت تولید مستلزم سرمایه گذاری عظیمی است، اما بازگشت سرمایه به طور قابل توجهی بالا است. همانطور که ماشین‌های هوشمند شروع به مراقبت از فعالیت‌های روزمره می‌کنند، کسب‌وکارها می‌توانند از هزینه عملیاتی بسیار پایین‌تری برخوردار شوند.

هوش مصنوعی و اتوماسیون صنعتی در سال های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته اند. توسعه در تکنیک های یادگیری ماشین، پیشرفت در حسگرها و بنابراین، رشد قدرت محاسباتی به تولید نسل جدیدی از ربات ها کمک کرده است. هوش مصنوعی به ماشین‌ها کمک می‌کند تا داده‌ها را جمع‌آوری و استخراج کنند، الگوها را بشناسند، چیزها یا محیط‌های جدید را یاد بگیرند. با استفاده از هوش مصنوعی، تولید کنندگان قادر خواهند بود:

  1. تصمیمات سریع و تعیین شده با داده ایجاد کنند
  2. افزایش اثربخشی فرآیند
  3. هزینه های عملیاتی را به حداقل برسانند
  4. توسعه محصول را تسهیل کنند

علاوه بر این، هوش مصنوعی در درک زبان و ترجمه آن بسیار عملکرد خوبی دارد، این امر برای کارگران و مدیران برای برقراری ارتباط با نرم افزار ساده تر خواهد بود. برای مثال، کاربران نرم افزار اغلب ترجیح می دهند به جای کار با یک منوی پیچیده، به دنبال چیزهایی ساده بگردند. هوش مصنوعی باعث می شود که نرم افزار اهداف کاربر را درک کند، که سیستم را خودکار تر می کند، که منجر به خروجی بهتر و خطاهای کمتر می شود.

تاثیر هوش مصنوعی در صنعت تولید

تاثیر هوش مصنوعی در صنعت تولید

صنعت تولید همیشه برای پذیرش فناوری های نوآورانه در دسترس بوده است. هواپیماهای بدون سرنشین و ربات های صنعتی از دهه 1960 بخشی از صنعت تولید بوده اند. با پیاده‌سازی هوش مصنوعی، اگر سازمان‌ها بتوانند در عین کیفیت بالا هزینه ها را کاهش دهند، احتمال زیادی وجود دارد که صنعت تولید با یک توسعه توانمند مواجه شود.امروزه هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین ( MACHINE LEARNING) دو فاکتور اصلی تغییر در صنعت تولید هستند. هوش مصنوعی و MACHINE LEARNING باعث کاهش هزینه تولید می‌شوند و باعث کاهش قیمت کالای مورد نیاز متقاضیان می‌شود.

شرکت‌ها می‌توانند قدرت Computer Vision را با هوش مصنوعی ترکیب کنند تا توان تولید و کیفیت را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند. هوش مصنوعی همچنین می‌تواند برای ارائه سطح جدیدی از ایمنی در محل کار استفاده شود.

هوش مصنوعی از رایانه‌ها و ماشین‌ها برای تقلید از توانایی‌های حل مسئله و تصمیم‌گیری ذهن انسان استفاده می‌کند و سیستم‌ها را قادر می‌سازد اشیا را شناسایی کرده و با دقت و سرعت باورنکردنی با کمترین خطا تصمیم گیری کنند. با استفاده از Computer Vision سنتی، هوش مصنوعی می‌تواند تشخیص ناهنجاری‌ها را در کارخانه‌ها تسریع بخشد به عنوان مثال: بازرسی جعبه‌های غلات از نظر نقص در تولید تا خراش خودرو در خط مونتاژ

با این حال، استقرار سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی برای اتوماسیون صنعتی یک چالش بوده است. تکنیک‌های هوش مصنوعی و MACHINE LEARNING در مقایسه با Computer Vision  سنتی هنوز در اتوماسیون صنعتی کمتر جا افتاده اند. مهندسان اتوماسیون در زمینه تولید هنوز تخصص لازم برای توسعه الگوریتم های هوش مصنوعی موثر را ندارند. چندین شرکت فن‌آوری هوش مصنوعی با ارائه یک راه‌حل کامل سخت‌افزار با کارایی بالا و کم مصرف در یک فاکتور کوچک، همراه با الگوریتم‌های هوش مصنوعی آماده برای استقرار، این موانع را برطرف می‌کنند. ما شاهد سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه خواهیم بود زیرا کارخانه های بیشتری می خواهند از راه حل های پردازش هوش مصنوعی قدرتمند برای بهبود کارایی و ایمنی محل کار استفاده کنند.

فراتر از تشخیص ناهنجاری در خط تولید، ربات‌هایی مجهز به هوش مصنوعی در حال استقرار هستند تا در کنار انسان‌ها کار کنند. به عنوان مثال، روبات‌های متحرک مستقل (AMR) که بسته‌ها را در انبارها حمل می‌کنند و روبات‌های مشارکتی (cobots) که محصولات را در کنار انسان در خط تولید مونتاژ می‌کنند. این روبات های کارخانه ای دقت و کارایی ماشین ها را با مهارت ها و هوش انسانی ترکیب می کنند تا بهترین های هر دو گروه را ارائه دهند. ربات های مجهز به هوش مصنوعی با انجام کارهای تکراری و سخت، بهره وری را افزایش می دهند.

پیشرفت‌ها در پردازش Edge-AI راه را برای روبات‌های هوش مصنوعی امروزی هموار کرده است و فرصت‌های جدیدی را برای روبات‌ها در آینده باز خواهد کرد. ربات‌های هوشمند باید حجم باورنکردنی اطلاعات را پردازش کنند و تصمیم‌گیری‌ها باید در زمان واقعی اتخاذ شود.

پردازش محاسبات، فشرده و طاقت فرسا است و به طور سنتی به سخت افزار پرهزینه، صدها وات توان و خنک کننده حجیم نیاز دارد. فناوری‌های جدید – از جمله محاسبات آنالوگ در حافظه – این امکان را برای پردازش شبکه‌های عصبی با کارایی بالا فراهم کرده‌اند.

همانطور که نیاز به اتوماسیون در کارخانه ها همچنان در حال رشد است، کارخانه ها به طور فزاینده ای به ماشین های مجهز به هوش مصنوعی روی می آورند تا کارایی فرآیندهای روزانه را بهبود بخشند. این موضوع راه را برای معرفی برنامه‌های کاربردی هوشمندتر به کارخانه‌های امروزی باز می‌کند، از سیستم‌های تشخیص ناهنجاری هوشمند گرفته تا روبات‌های مستقل و فراتر از آن.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *